Foto's 2006

Van de eerste editie in 2006 hebben we nauwelijks foto\'s, maar er is wel een verslag van VROM met twee foto\'s bewaard gebleven, dat in iets aangepaste vorm hierbij is opgenomen. Verder nog een foto van Rineke Marwitz en Martin Lekkerkerk, in 2006 onze dirigent en pianist.

Zing je Rijk werd voor het eerst georganiseerd in 2006, op initiatief van de samenwerkende koren van een aantal rijksinstellingen in Den Haag. Omdat we nog niet precies wisten hoe we zoiets moesten aanpakken vroegen we Rineke Marwitz en Conny Timmermans, samen VOF Dubbelzijdig, deze eerste editie voor ons te organiseren. De plaats van handeling was nog de recreatieruimte op de zevende etage van het ministerie van LNV (tegenwoordig het gebouw van EZ). De zaal had behalve een prachtig uitzicht toen ook nog een groot podium dat de ruimte zeer geschikt maakte voor deze dag.

Na de goede ervaringen in 2006 durfden we het aan om in 2007 de organisatie zelf te gaan doen, met hulp van een aantal trouwe vrijwilligers. Achtereenvolgens waren Marcela Obermeister, Peter Dingemanse, Benjamin Bakker en Klaas-Jan de Groot de afgelopen jaren onze dirigent. Weliswaar met zeer verschillend repertoire, maar de essentie van deze dag is steeds hetzelfde gebleven: met (ex-)collega\'s uit alle hoeken van de overheid een dag lang samen zingen en de thuis voorbereide partijen tot één geheel maken.

Vanaf 2008 zijn we jaarlijks te gast in de ruimtes van de Duitse Kerk in Den Haag, die voor onze doeleinden veel geschikter is dan een ministerie. Sindsdien sluiten we de dag ook af met een optreden voor familie, vrienden en bekenden, gevolgd door een borrel voor deelnemers en publiek. In 2015 vieren we ons tienjarige bestaan.