Zing je Rijk!


Op zaterdag 10 juni 2023 vindt alweer de 16e editie plaats van de interdepartementale “Zing je Rijk” scratchdag voor ambtenaren plaats. Een scratchdag is een evenement waarbij zangers in één dag (van ‘scratch’) muziek instuderen én uitvoeren. De dag wordt georganiseerd door enthousiaste leden van de diverse koren bij de Rijksoverheid.

De dag wordt geleid door dirigent Ruben Smits, met pianist Peter Dingemanse als begeleider. Zij staan garant voor een muzikale en inspirerende dag! De dag staat in het teken van het Nederlandse poplied, met bekende en soms wat minder bekende nummers uit de vaderlandse popgeschiedenis, zoals Avond van Boudewijn de Groot, Als het stormt van Ramses Shaffy en Suzanne van VOF de Kunst. Up tempo wordt afgewisseld met ballads, alle nummers zijn (uiteraard) in het Nederlands en alle arrangementen zijn van de hand van Ruben.

Praktisch: de dag vindt plaats in Den Haag, in de Ichthuskerk, Duinkerksestraat 9. We beginnen om tien uur (inloop met koffie/thee vanaf half tien), en sluiten de dag af met een (gratis) concert om half vijf, gevolgd door een borrel. Vrienden en bekenden zijn van harte uitgenodigd om het concert en de borrel bij te wonen.

De bijdrage voor de scratchdag bedraagt € 50,-. Inbegrepen bij de dag zijn bladmuziek, oefenbestanden, koffie, thee, lunch en borrel. Inschrijven kan via www.zingjerijk.nl. Als je geen rijksambtenaar bent is het ook mogelijk als introducé mee te doen met de scratchdag.